Как да изберем подходящ мъжки колан?

Как да изберем подходящ мъжки колан? />

12/09/2018

Мъжете имат малко на брой аксесоари – часовник, портфейл и колан. Но за разлика от дамите, те не сменят колана си всеки ден, а носят един и същ и то продължително време. Може да се каже, че той е задължителна част от облеклото им. Точно затова е необходимо изборът на мъжки колан да бъде правилен.

От доста време мъжките колани са не просто необходимост, която придържа панталона или дънките. Той е нещо повече – незаменима част от Вашата визия и допълва цялостния Ви стил.

Без значение дали сте мъж и избирате мъжки колан за себе си или сте дама и искате да направите подарък на любим човек, тази статия ще Ви бъде полезна!

За изборът на правилния мъжки колан е много важно да обърнете внимание на височината. Ако мъжът е по-висок, то е препоръчително да изберете по-широк модел. И обратното, ако не е толоква висок, изберете по-тесен мъжки колан.

Как да изберем подходящ мъжки колан


Разбира се, широчината на мъжкия колан зависи и от дрехите, на които ще се слага. Моделите за дънки са по-широки, защото гайките на дънките са по-големи. Официалните мъжки колани са една идея по-тeсни. При тях се залага на по-елегантната и стилна визия.

От значение за мъжките колани е и материала, от които са изработени. Според този показател са – от естествена и изкуствена кожа, смесени или т.нар еко кожа.

Мъжките колани от естествена кожа са най-хубави и скъпи. Те са добър избор и Ви съветваме да имате в предвид, когато избирате нов колан.

Много по-предпочитан вариант са мъжките колани, които са смесени. При тях цената е поносима, а здравината е добра.

Мъжките колани от изкуствена кожа също не са лош избор. Особено, ако купите 2 или 3 колана, за да можете да ги сменяте.

Как да изберем подходящ мъжки колан


Това, което отличава повечето колани, освен техния материал на изработка е и самата му тока.

Тя е наричана още катарама и е в основата на мъжките колани. Много хора гледат на нея като произведение на изкуството или бижу. Защото това е първото, което привлича погледа ни и бива забелязано от околните.

При нея  нещата зависят от Вашия вкус, начина на живот, работата и това, къде ще носите колана си. Може да бъде по-голяма, с множество красиви елементи или пък по-малка и изчистена. Вторият вариант е по-подходящ, ако работите на място с по-формална обстановка и облекло.

Използвайте мъжкия колан като акцент във Вашето облекло.

Много специалисти препоръчват, когато носите костюм да съчетавате цвета на колана и обувките. А в ежедневието си, може да го използвате като акцент, които да контрастира на останалите дрехи.

С това ще приключим тази статия. Надяваме се да Ви е било интересно да разберете на какво да обърнете внимание при избора си.

Изтегли pdf файла

Call